Legea prohibiției

Azi am citit ceva interesant: în anul 1919 în America este adoptată Legea Prohibiției, un amendament la Constituția SUA care interzicea fabricarea și consumul de alcool, lege care va fi în vigoare până în anul 1933. Prin această lege se dorea schimbarea Americii. A durat doar 14 ani și apoi s-a revenit din nou la producerea și consumul de alcool. Oamenii își cereau ‘berea’ înapoi. S-au simțit obligați să facă acest lucru și nu doreau să-și schimbe trăirea. Fabricarea de alcool este o afacere profitabilă, dacă nu are nimic de-a face cu schimbarea lăuntrică și la nivel mental.

Și m-am gândit apoi la Oastea Domnului, mișcare înființată tot în acea perioadă (1923), care a pornit tot de la interzicerea consumului de alcool, dar fiecare om se lăsa de acest viciu din propria lui voință, având ca scop apropierea de Dumnezeu și cunoașterea Lui și făcând acest lucru împreună cu Dumnezeu și prin puterea Lui. Pentru că a fost sub mâna protectoare a lui Dumnezeu, născută din voința Lui și sustinută de El, a rezistat până azi. Oamenii au luptat să se țină de ceva ce au început, pentru că au vrut să facă asta la nivel personal. L-au luat de mână pe Dumnezeu, iar prin închisori și încercări și-au continuat decizia.

Cred că la fel e cu orice lucru în viața noastră: ce începem noi fără El va avea un sfârșit la un moment dat, dar ce începem cu El, va dăinui veșnic și mereu vom avea puterea de a lupta pentru ceea ce credem și pentru ceea ce am început.

Mă rog ca orice plan veți începe, să fie și El de partea voastră și implicat 100%. Același gând bun poate fi zadarnic dacă nu e și Dumnezeu partener. Aceeași afacere poate eșua încă din fașă, dacă nu o începem de mână cu El. Aceeași schimbare poate să ne întoarcă de unde am pornit, dacă avem impresia că singuri putem birui răul. Lumea ne spune că noi putem fi propriul nostru Dumnezeu și că putem face tot ce vrem. Diferența e că singuri chiar putem începe uneori, dar nu vom ajunge la bun sfârșit fără El. Într-o zi se va uita scopul și calea, așa cum au uitat că vor să schimbe America prin interzicerea alcoolului și au revenit de unde au plecat.

O decizie înțeleaptă luată împreună cu El ne poate schimba viața și istoria. Să fim înțelepți.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s